Oma’s recepten
voor de lekkerste authentieke Indische gerechten
Zolang als ik het me al kan herinneren, is mijn oma een typische Indonesische oma. Ze was namelijk altijd wel in de keuken te vinden. De ene keer maakte ze complete rijsttafels en de andere keer maakte ze roti koekoes of pisang goreng. Als kind verheugde ik mij altijd weer op haar gerechten. Tegenwoordig staat ze toch wat minder in de keuken, omdat ze toch een dagje ouder wordt. Daarom heb ik besloten om oma’s recepten vast te leggen en met jullie te delen. Geniet hier van mijn oma’s Indische recepten, die lekker en vol van smaak zijn. Selamat makan!
Pisang goreng
Pisang goreng, of te wel gebakken banaan, is één van de bekendste Indische hapjes. Dit Indische tussendoortje is erg makkelijk om te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Er zijn twee variaties van pisang goreng, met of zonder beslag. In dit recept gaan we gebakken banaan maken met beslag, zoals mijn oma ze altijd maakte.
Gado gado
Gado gado is een Indonesisch gerecht dat bestaat uit diverse rauwe en bereide groenten en gekookt ei, dat wordt overgoten met een heerlijke pindasaus. De letterlijke vertaling van 'gado gado' is 'mix mix' of 'medley'. Dit verwijst naar de saus die door de groenten wordt gemixt voordat je dit heerlijke gerecht opdient.