Pisang goreng recept
Pisang goreng, of te wel gebakken banaan, is één van de bekendste Indische hapjes. Dit Indische tussendoortje is erg makkelijk om te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Er zijn twee variaties van pisang goreng, met of zonder beslag. In dit recept gaan we gebakken banaan maken met beslag, zoals mijn oma ze altijd maakte.
Ingrediënten pisang goreng
250 gram bloem
160 mililiter water
Snufje zout
4 bakbananen
Zonnebloemolie
Bereidingswijze pisang goreng
Plaats de bloem in een grote kom en maak een klein kuiltje in het midden
Schenk het water in het kuiltje en voeg hier ook het zout aan toe
Meng het geheel, totdat er een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat deze niet te dik is!
Pel de bananen en snij deze door de lengte in 3 of 4 plakken, afhankelijk van de dikte
Verhit de olie in de pan
Dompel de bananen in het beslag en plaats deze in de olie
Frituur de bakbananen totdat deze mooi goudbruin zijn
Schep de bananen uit de pan en laat ze even uitlekken
Serveertip
Het lekkerste is om de pisang goreng warm en vers te eten. Bestrooi deze met een beetje poedersuiker en smullen maar!