Pisang goreng recept

Pisang goreng, of te wel gebakken banaan, is één van de bekendste Indische hapjes. Dit Indische tussendoortje is erg makkelijk om te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Er zijn twee variaties van pisang goreng, met of zonder beslag. In dit recept gaan we gebakken banaan maken met beslag, zoals mijn oma ze altijd maakte.

Ingrediënten pisang goreng

  • 250 gram bloem

  • 160 mililiter water

  • Snufje zout

  • 4 bakbananen

  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze pisang goreng

  1. Plaats de bloem in een grote kom en maak een klein kuiltje in het midden

  2. Schenk het water in het kuiltje en voeg hier ook het zout aan toe

  3. Meng het geheel, totdat er een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat deze niet te dik is!

  4. Pel de bananen en snij deze door de lengte in 3 of 4 plakken, afhankelijk van de dikte

  5. Verhit de olie in de pan

  6. Dompel de bananen in het beslag en plaats deze in de olie

  7. Frituur de bakbananen totdat deze mooi goudbruin zijn

  8. Schep de bananen uit de pan en laat ze even uitlekken

Serveertip

Het lekkerste is om de pisang goreng warm en vers te eten. Bestrooi deze met een beetje poedersuiker en smullen maar!